Draagdoekconsulente

Bij het Instituut voor Hechting heb ik de opleiding gevolgd tot draagdoekconsulente. Als erkend draagconsulente kan ik ouder(s)/verzorger(s) leren om hun kindje veilig en ergonomisch te dragen in een draagdoek of voorgevormde drager.

Draagdoeken en (voorgevormde)dragers

Je kan je kindje al vanaf de geboorte dragen in een rekbare of geweven draagdoek.
De bijbehorende knoop kan ik je leren in een draagconsult. Ook kan ik je adviseren over voorgevormde dragers of het gebruik van een Mai-Tai.
Dit is een drager waar het rugpad van stof is met heup- en schouderbanden. Het comfort van een draagdoek en het gemak van een drager.
Edith draagdoek
Knoopwijzen voor Zwangeren
In de zwangerschap kan je door gewichtstoename en/of hormoonveranderingen ongemakken/pijnklachten aan rug of het bekkengebied ervaren.
Deze knoopwijzen bieden je meer stabiliteit en een betere gewichtsverdeling waardoor de klachten/ongemakken afnemen.
Alleen een geweven draagdoek is geschikt voor deze knopen. Na de geboorte van je kindje kan je deze draagdoek gebruiken om te gaan dragen.

Een draagconsult geef ik bij je thuis. Er zijn verschillende consulten die je kan kiezen.

  • Een informatief consult: je krijgt dan uitleg over de verschillende doeken, de draagwijzen en op welke manier je veilig en ergonomisch draagt. Dit consult duurt ongeveer 30 minuten en kost 20,00 euro (Alleen in combinatie met een individueel- of duo consult).
  • Een individueel draagconsult: in anderhalf uur leer je de gekozen draagtechniek (buik-, heup-, of rug-dragen). Dit consult kost 50,00 euro.
  • Een duo draagconsult: in twee uur tijd leer jij en je partner de door jullie gekozen draagtechniek. Dit consult kost 80,00 euro.
  • Een consult voor Knoopwijzen voor Zwangeren: deze wordt gegeven in combinatie met een draagconsult. In een half uur tijd leer je de knooptechnieken met een geweven draagdoek ter ondersteuning van je zwangeren buik en daarna leer jij of je partner de draagtechniek (met dezelfde geweven draagdoek) voor buik-dragen. Het consult voor Knoopwijzen voor Zwangeren bedraagt 30,00 euro plus de kosten voor een individueel- of duo draagconsult.
  • Een groepsconsult is ook mogelijk. De prijs hiervoor is nader te bepalen.

De bedragen zijn inclusief 21% BTW maar exclusief reiskosten.

De reiskosten zijn 0,30 per kilometer van huis tot huis.

Ben je ingeschreven bij mij voor kraamzorg, dan krijg je 20% korting op een consult.

Heb je na deze informatie nog vragen of wil je graag een consult boeken, neem dan gerust contact met mij op.